CUNERA EN DE MACHT VAN DE SLEUTEL

Overzicht

Datum: 27 september 2015

T/m 6 januari 2016 is de tentoonstelling ‘Achter slot en grendel’ in Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede te zien. Een bijzondere tentoonstelling, want nog nooit is in Nederland zo’n grote collectie aan sleutels door de eeuwen heen bij elkaar gebracht.

 

De tentoonstelling geeft een unieke kijk op de technische en esthetische ontwikkeling van de sleutel. Daarbij passeert een veelheid aan vormen de revue, waarvan – vaak unieke – voorbeelden getoond worden.

 

De macht van de sleutel
In de tentoonstelling ‘Achter slot en grendel’ treffen we ook het verhaal van Cunera, verteld in het boek van Gerti de Koeijer ‘Cunera en de macht van de sleutel’. Eerder dit jaar bracht deze Hoornse schrijfster haar boek uit over deze bekende historische vrouwen. In haar debuutroman brengt de Koeijer de Rhenense heldin tot leven.

 

 

Het verhaal neemt je mee van Babylonië naar Britannia en van Rome naar Henri. Het is een verhaal over waarheden, illusies, moed en intiges en bovenal: geloof in jezelf. In 356 pagina’s komt het leven van Cunera voorbij voor zover dat in de legende is beschreven met de archeologische vondsten van de Donderberg in Rhenen als achtergrond. Inmiddels is de schrijfster bezig met haar tweede deel, deze gaat over Genoveva naar Parijs.

 

Het boek ‘Cunera en de macht van de Sleutel’ is voor € 20,95 te bestellen op www.freemusketiers.com

 

Meer informatie over de expositie ‘Achter slot en grendel’ op www.museumdorestad.nl

 

Bron: UtrechtAltijd.nl