Cultuur volgens Baggio

Overzicht

Datum: 29 mei 2017

De komende weken kunt u onze site interviews lezen met bekende Rhenenaren. Dit keer gaat Job Verberne een gesprek over cultuur aan met de bekendste zanger van Rhenen.

 

Baggio: “Liefde voor rock ontstaan door Spongebob”.

 

Ben je zelf een beetje creatief?

“Ik leg veel creativiteit in mijn muziek, maar ben niet creatief in de vorm van beeldende kunst. Je ziet mij niet zo gauw tekenen, kleien of schilderen. Alhoewel, ik heb een keer een abstract schilderij gemaakt dat ook nog eens verkocht is. Ik ging samen met zanger John Voice naar Jack Arts voor een schilderles. Dezelfde middag ging ik naar het glazen huis van 3FM, maar ik was eigenlijk per ongeluk vergeten iets mee te nemen dat voor het goede doel geveild kon worden. Uiteindelijk hebben we dus dat schilderij maar gegeven. Verder vind ik het produceren van filmpjes erg leuk. Ik heb voor ’75 jaar Grebbeberg’ een filmpje gemaakt en wilde zelfs een tijdje naar de filmacademie, maar mijn liefde voor muziek won het uiteindelijk.”

 

Muziek ligt jou overduidelijk het beste, hoe is de liefde voor deze kunstvorm ontstaan?

“Passie voor muziek heb ik sinds het moment dat ik kan lopen in. Toen ik een paar jaar oud was stond ik al in Hongarije op de camping Viva La Vida te zingen. Thuis werd er veel naar Country geluisterd. Mijn voorkeur voor rockmuziek zoals die van ACDC is dus uit zichzelf ontstaan. Waar het vandaan is gekomen is een goede vraag. Ik denk eigenlijk dat het is begonnen oen ik Spongebob The Movie keek. In de laatste scene van die film speelt Plankton het nummer I Wanne Rock. Ik vond dat fantastisch en dacht maar één ding: I wanne rock..”

 

Bij de liefde voor rock horen elektrische gitaren, hoeveel heb je er eigenlijk?

“Ik heb er wel een aantal, maar doe eigenlijk alles met mijn zwarte Diesel gitaar. Ik heb hem ooit tweedehands gekocht voor 150 euro. Later kwam ik erachter waarom hij zo goedkoop was. De gitaar was namelijk volledig ondergeplast door katten en de hele binnenkant was daardoor verroest. Veel mensen zouden het vies vinden en een nieuw exemplaar willen, maar ik vind het verhaal erachter juist geweldig. Nu is het zeker te weten mijn lievelingsgitaar.”

 

Meer informatie over Baggio is te vinden op zijn website.