Culturele festiviteiten Rhenen succesvol

Overzicht

Datum: 28 oktober 2019

Ook in 2019 werd de Open Monumentendag en Kleurrijk Rhenen gecombineerd. Op 14 september werd Rhenen opgevrolijkt met leuke acts en veel activiteiten voor jong en oud.

 

De opening van OMD en Kleurrijk Rhenen in de Cunerakerk was zeer origineel. Een trouwpartij waarbij de bruidegom niet kwam opdagen. De hele dag werd in het centrum van Rhenen een nieuwe bruidegom gezocht en de bruid was om te zoenen.

 

Kleurrijk Rhenen
Een van de acts een BadMobiel was zeer hilarisch te noemen. De bezoekers van Kleurrijk Rhenen bleven staan en zich verbazen. Ook een mobiele jukebox, een frietmachine waar kinderen hun eigen friet konden bakken, een fotobusje, een carrousel, samen soepen, vertelplein en nog veel en veel meer. Tevens konden de bezoekers van alle leeftijden deelnemen aan puzzels die ook betrekking hebben op Rhenen.

 

Nieuws uit Rhenen - Culturele festiviteiten Rhenen succesvol - 2

 

Daarnaast was er ook een tegeltjeswijshedenbord waarop de bezoekers hun eigen spreekwoorden, gezegdes en wijsheden konden laten plaatsen. Zowel in het centrum als in het Stadsmuseum konden wij veel bezoekers verwelkomen. Bovendien werd er voor de eerste keer de Hap & Snap route gehouden. Bezoekers konden voor € 32,50 een kaart kopen waarmee zij bij diverse horecagelegenheden een Hap of Snap konden halen. Dit was zeer succesvol.

 

Open Monumentendag
Ook de Open Monumentendag 2019 (OMD) kon zich verheugen op een groter bezoekersaantal. De Cunerakerk en -toren werd goed bezocht. De beklimming was enorm in trek. En met het prachtige weer was dit extra aantrekkelijk. Stadsmuseum Rhenen, met haar mooie historische collectie en haar thema tentoonstelling “Rembrandt tekent Rhenen”, werd eveneens goed bezocht. Tevens kon men in een van de vele aanwezige trouwjurken op de foto worden gezet.

 

Nieuws uit Rhenen - Culturele festiviteiten Rhenen succesvol - Plekken van plezier - Bruidsjurken in Stadsmuseum Rhenen

 

Kunstroute 2019
Eveneens was er in de weekends van 7 en 8 en 14 en 15 september op verschillende locaties de Kunstroute 2019. Veel kunstenaars, w.o. Fiete De Vries Feyens, Mascha Bossuyt en Kunstenaar van het Jaar 2019, Paulien Vroom, hadden hun atelier en/of woning voor het publiek geopend, soms ook in samenwerking met collega’s. Dit kan ook zeer succesvol worden genoemd. Een aantal kunstenaars heeft ook daadwerkelijk werk verkocht.