CONCERTREIS PARIJS ONS GENOEGEN

Overzicht

Datum: 24 juli 2015

Het Rhenens symfonisch blaasorkest ‘Ons Genoegen’ heeft met 60 muzikanten van 15 t/m 19 juli een drietal openbare gratis concerten in Parijs gegeven. Het enthousiaste Rhenense orkest was met de bus naar de Franse hoofdstad gereden, waar op de eerste dag in de Jardin du Luxembourg voor een zeer gevarieerd publiek, in de open lucht, de vuurdoop plaats vond. In de muziektent, midden tussen de kastanjebomen gelegen, werd bij een temperatuur van 35 graden, het eerste, populair geprogrammeerde concert gegeven.

 

Het volgende concert, nu met een geheel Frans karakter, werd gegeven in de beroemde Église de la Madeleine, een bijzondere omgeving, in het middelpunt van Parijs, waar opvallend veel mensen met belangstelling naar de uitvoering bleven luisteren. Het orkest, onder leiding van de vaste dirigent Olaf Baeke, kreeg van het publiek een staande ovatie, waarna een toegift van de orkestleden volgde. Het was voor de muzikanten een bijzondere ervaring, in het buitenland voor enkele honderden toehoorders in zo’n beroemde omgeving te mogen optreden.

 

De finale van deze driedaagse concerttour in de Franse Lichtstad vond plaats in ‘The American Church’, aan de linker Seine-oever. Ook hier speelde het symfonisch blaasorkest met veel enthousiasme, hetgeen door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd.

 

Gelukkig voor de deelnemers was er gelegenheid om óók het toeristisch aspect niet te vergeten: een boottocht over de Seine, een bustocht door ‘Paris by night’ en wat vrije tijd gaven de deelnemers aan het culturele programma voldoende gelegenheid, het nuttige met het aangename te combineren.

 

logo-OGprofiel

 

Fotocredits: Muziekvereniging Ons Genoegen Rhenen