Boekpresentatie Elst en Remmerden vroeger en nu

Overzicht

Datum: 23 juni 2017

Het was druk in Het Bestegoed te Elst waar het boek ‘Elst en Remmerden Vroeger en Nu’ op vrijdag 16 juni 2017 om 14:00 uur gepresenteerd werd. Het eerste exemplaar van het boek kreeg burgemeester Hans van der Pas, en werden de leden van de werkgroep in het zonnetje gezet. De voorzitter van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken (HVOR), Willem van Ommeren, beschreef met zijn inleidende woorden, op ‘poëtische’ wijze Elst en omgeving. Het was schilderen met woorden waaruit het beeld van Elst ook als een schilderij te voorschijn kwam.

 

 

De volgende spreker, uitgever Toine Maas, was, zoals hij zelf aangaf, diep onder de indruk van deze inleiding. Voorzitter van de werkgroep Nees van den Oosterkamp legde de procesgang van het boek uit. Een klus van lange adem, die toch op het allerlaatste moment nog om bijstellingen vroeg. Veel lof was er voor Leo Schoonhoven die de producten van zijn noeste arbeid zwart op wit opgenomen ziet in het boek. In zijn dankwoord benadrukte onze burgemeester dat identiteit voor bewoners van een leefgemeenschap heel belangrijk is. Je te kunnen identificeren met je roots is vaak de basis voor je bestaan en persoonlijkheid.

 

De leden van de werkgroep, 10 in totaal, ontvingen naast veel dank een boeket bloemen. Zij kijken terug naar een afgeronde klus, maar zoals in de wandelgangen al werd opgemerkt, dit smaakt naar meer. Er liggen meer dan voldoende onderwerpen en materiaal klaar. Na afloop bleven nog veel bezoekers achter om van een drankje te genieten en een exemplaar van het boek aan te schaffen. De verkoop verliep uitstekend.

 

Mocht u het gemist hebben via Albert Heijn Elst, drogisterij Pater en Pannekoekhuis Sturms in Elst zijn exemplaren te koop voor € 17,95.