BOEKEN ZWERVEN

Overzicht

Datum: 30 september 2015

In Rhenen is in het Centrum voor Jeugd en Gezin een Kinderzwerfboek-station geopend. Kinderen kunnen hier op woensdag 7 oktober gelezen kinderboeken brengen. Bij het Kinderzwerfboek-station halen kinderen een boek om thuis te lezen om het daarna weer ergens achter te laten voor een ander kind.

 

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek van 7 t/m 18 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels en bij andere Kinderzwerfboek-stations. Het Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

“Lezen is belangrijk, maar ook gewoon heel erg leuk!”
Initiatiefnemer van Kinderzwerfboek, Leo Dijkgraaf, woont zelf in Rhenen. Hij gaf het idee cadeau aan Nationaal Fonds Kinderhulp ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het kinderfonds in 2010. Hij wilde hiermee alle kinderen een kans te geven om boeken te lezen.

 

“Ook voor kinderen uit gezinnen waar thuis niet gelezen wordt. Omdat er geen geld is voor boeken of omdat de ouders dit niet doen. Lezen is erg belangrijk, omdat je hierdoor heel veel leert. Kinderen die lezen, leren meer en gaan langer naar school. Hierdoor kunnen ze later ook beter een goede baan vinden. Maar lezen is ook gewoon erg leuk. Het is heerlijk om af en toe even in een boek weg te dromen,” aldus Dijkgraaf.

 

Kijk voor meer informatie over Kinderzwerfboek op www.kinderzwerfboek.nl

 

logo-cjg-rhenen

 

Bron: Rhenense Betuwse Courant