Blauwe Bever vaart met Rhenense basisscholen

Overzicht

Datum: 2 mei 2018

De Blauwe Bever vaart met Rhenense basisscholen. De tochten vinden plaats van woensdag 16 tot vrijdag 25 mei op het stoere schip, waarop je vanaf het open, overdekte bovendek rechtstreeks van de rivier, het omringende landschap en de natuur kunt genieten. De Blauwe Bever – ooit een Oost-Duits patrouillevaartuig – is uniek, omdat het op plaatsen kan aanleggen waar andere boten niet kunnen komen, zoals bij de oever van een natuurgebied. Dat maakt de vaarten echt bijzonder.

 

Met De Blauwe Bever worden verschillende soorten vaarten gemaakt: rivieroevervaarten, themavaarten, dagtochten en chartervaarten. Alle vaarten van de Blauwe Bever richten zich vooral op de beleving van de riviernatuur en het cultuurhistorisch landschap, vanaf een open, overdekt bovendek.

 

De Blauwe Bever vaart met Rhenense basisscholen en daarvoor is een speciaal programma samengesteld, dat uit 2 delen bestaat. Eerst krijgen de leerlingen een gastles op school, waarin verteld wordt over de historie van het safarischip en over de cultuur, het landschap en de monumenten langs de Rijn, waar veel te zien en te ontdekken is. Het gaat daarbij onder meer om zeldzame planten en dieren, maar ook dorpen en stadjes. Hierbij wordt de expertise van de gidsen van De Blauwe Bever ingezet.

 

Vanaf de aanlegplaats in Rhenen stappen de leerlingen daadwerkelijk aan boord van De Blauwe Bever voor een vaartocht van 90 minuten.Onderweg legt de boot nog een keer aan en volgt een excursie aan de wal. Het enthousiasme vanuit de Rhenense scholen voor de vaartocht is groot; alle scholen varen mee.

 

Educatie in Rhenen - De Blauwe Bever vaart met Rhenense basisscholen

 

Over De Blauwe Bever
Stichting Rijnoevervaarten , eigenaar van De Blauw Bever, heeft tot doel het organiseren van belevenis-vaarten en excursies in de delta van de Nederrijn en Lek tussen Arnhem en Culemborg, aan de voet van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbeberg, de Wageningse berg en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 

Het middel is het safarischip De Blauwe Bever, van waaruit de natuur betreden kan worden en de bezoekers met gidsen van Het Utrechts Landschap (UL) en/of Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) het natuurgebied met zijn landgoederen en cultuurhistorische elementen gaan verkennen.

 

Kijk hier voor meer info en vaarten.