BIBLIOTHEEK EN POLITIE SAMEN IN GEMEENTEHUIS

Overzicht

Datum: 1 juli 2015

Op 30 juni 2015 heeft de gemeenteraad van Rhenen ingestemd met de kredietaanvraag voor de verbouwing die nodig is voor de vestiging van de bibliotheek in het gemeentehuis en de verplaatsing van het steunpunt van de politie naar de hal van het gemeentehuis.

 

Huis van de gemeente
De bibliotheek en het steunpunt van de politie komen direct grenzend aan de hal en er komt een gezellig werkcafé. Op deze manier verandert het gemeentehuis naar een huis van de gemeente waar bezoekers voor meerdere diensten terecht kunnen. Dit biedt de organisaties veel mogelijkheden om hun dienstverlening op elkaar af te stemmen en te versterken. Ook wordt het gebouw zo efficiënter gebruikt en kunnen er kosten bespaard worden.

 

Welkom
In het huis van de gemeente is iedereen welkom, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort, het lenen van een boek of het doen van een aangifte. Maar ook om even een blaadje te lezen, een kopje koffie te drinken of om als zzp-er te komen werken. Eind dit jaar moet de verhuizing van de bibliotheek en politie gerealiseerd zijn. Daarna wil de gemeente steeds meer ruimte vrij maken voor andere partijen.

 

Bron: Gemeente Rhenen