BEVRIJDINGSDAG SHOWHARMONIE OBK RHENEN

Overzicht

Datum: 6 mei 2015

Dinsdag 5 mei heeft Showharmonie OBK Rhenen diverse optredens gehad.

 

De dag begon om 12.00 uur op het Militair ereveld Grebbeberg met een herdenking van een Belgische delegatie in aanwezigheid van burgemeester Hans van der Pas.

 

De uit 115 personen bestaande Belgische delegatie nam na de herdenking deel aan het Bevrijdingsdefilé in Wageningen. Ook Showharmonie OBK nam deel aan het defilé. De slagwerkers van OBK hadden in Wageningen een primeur, het defilé werd gelopen met nieuwe snaredrums.

 

Bevrijdingsdefilé Wageningen

 

Marco van Soest

 

Elk jaar op 5 mei vindt in Wageningen de herdenking van de capitulaties plaats. Onderdeel daarvan is het Bevrijdingsdefilé van De Dreijen via het 5 Mei Plein naar de Arboretumlaan.

 

De stoet werd geopend door veteranen uit de Tweede Wereldoorlog uit onder meer Groot-Brittannië, Canada, Verenigde Staten, België en Polen. Aan het bevrijdingsdefilé met historische voertuigen en muziekkorpsen namen ruim 1200 oud-strijders deel.

 

In de aanwezigheid van Minister-President Harper van Canada, H.K.H. Prinses Margriet en Prof. Mr. P. van Vollenhoven heeft de Commandant der Strijdkrachten T.A. Middendorp een indrukwekkende speech gegeven. De speech ‘Vrijheid vraagt iets van ons allemaal’ vond tijdens de Herdenkingsplechtigheid Capitulaties 1945 plaats op het 5 Mei plein.

 

Na het loslaten van duiven door kinderen van St. Jozefschool uit Wageningen begon de Fly Past van oude gevechtsvliegtuigen, het officiële startsein voor het Bevrijdingsdefilé.

 

Bevrijdingstaptoe De Bilt
Na het indrukwekkende en druk bezochte Bevrijdingsdefilé in Wageningen vertok Showharmonie OBK naar de Bevrijdingstaptoe De Bilt.

 

Op de taptoe die gehouden werd op het gazon van Jagtlust in Bilthoven waren er optredens van de Koninklijke Biltse Harmonie, OBK Rhenen, de Brandweerharmonie Bilthoven, Muziek & Showband Juliana uit Amersfoort en De Band of Liberation uit Leiden.

 

Met het afsluitende vuurwerk kwam er voor het korps OBK een einde aan een mooie dag muziek maken.

 

OBK-logo-nieuw-copy

 

Fotocredits: Marco van Soest, Sonja van Leusden.