BATTLE OF THE TALENTS, DE GROOTSTE TALENTENSHOW VAN RHENEN

Overzicht

Datum: 18 november 2015

De Battle of the Talents gaat binnenkort van start in Rhenen. Jongeren van twaalf tot en met achttien jaar kunnen hun talenten tonen en dingen mee naar een prijs in de Battle of Talents. De Battle is een initiatief van het Cultuurplatform Rhenen, Studio0317 en MBMG.

 

Bart Langejan, bestuurslid van het Cultuurplatform: ‘’We willen in Rhenen nu eens een geweldig evenement voor jongeren neerzetten. We barsten van het talent in Rhenen en de regio en dat krijgt nu de kans zich op een professionele wijze te presenteren’’. Hij denkt dat er veel animo is voor een dergelijk evenement. Langejan spreekt uit ervaring, als docent aan het Rembrandt College in Veenendaal maakt hij de jaarlijkse talentenjacht mee, waar wordt gestreden om de RC-awards. “Een geweldig evenement, waar veel leerlingen zich opgeven en waar echt fantastische optredens te zien zijn”.

 

Het idee ontstond tijdens een avond Cultureel Café, een regelmatig terugkerende bijeenkomst, georganiseerd door het Cultuurplatform. Twee oude vrienden en vakgenoten Hans Zeilmaker van Studio0317 en Maarten Barf van Music Groep MB gaven een lezing over muziek. Cultuurcoördinator Lea Drost was al langer op zoek naar een evenement dat de jeugd vooral zou aanspreken. Barf en Zeilmaker kwamen met de oplossing. Een professioneel evenement, waarbij getalenteerde jongeren hun kwaliteiten kunnen laten zien.

 

Barf: “Alles is mogelijk, als het maar past in een act van drie minuten. Maak je eigen filmpje, zet dat op YouTube en schrijf je in op onze website”. De inzendingen worden beoordeeld door een jury en de beste deelnemers worden uitgenodigd hun act live op het podium te doen. Deze optredens wordt door een professioneel camerateam vastgelegd en met deze clips gaan de kandidaten aan de slag. Zij promoten hun eigen act en proberen stemmen te verwerven voor hun optreden.

 

De organisatie werkt ook mee, want zij zorgen ervoor dat acts te zien zijn in het centrum van Rhenen en op veel bezochte plaatsen. Het publiek stemt en vervolgens wordt er in een finale op 9 april tijdens een wervelende show van de acts de winnaar bekend gemaakt.

 

Naast de publieksstemmen oordeelt dan ook nog een vakjury. De inspanningen worden beloond: “Alle finalisten krijgen een prijs en voor de nummer één ligt er een mooie prijs klaar in de vorm van een masterclass door een ervaren professional”, belooft Lea Drost.

 

Alles over de Battle, de uitleg, het reglement, de inschrijving, de locatie en relevante datums vind je op de website www.battleofthetalents.nl

 

Helpen in de organisatie
De organisatie vraagt niet alleen deelnemers in te schrijven, maar zoekt ook mensen met ervaring, die willen helpen in de organisatie. Als je het leuk vindt mee te draaien in de organisatie en je denkt een bijdrage te kunnen leveren, meld je dan ook aan via de website.

 

logo-battle-of-the-talents

 

Bron: Rhenense Betuwse Courant, 11 november 2015

 

Fotocredits: Peter Kühl